Opening kinderdagverblijf Villa ‘Damsterstede’ te Groningen

Opening kinderdagverblijf Villa ‘Damsterstede’ te Groningen

Op 3 november 2012 heeft de officiële opening plaats gevonden van de villa ‘Damstertede’ door dr. Elly Singer (ontwikkelingspsychologe / universitair docent Universiteit van Utrecht).

Villa ‘Damsterstede’ valt onder de formule Villa Petit Paradis van de Speelwerkgroep. Dit onderdeel van de Speelwerkgroep valt onder het luxere segment kinderdagverblijven, maar toch met een redelijke prijs. De visie van VPP is de volgende:

“Wat voor een jeugd zou jij je eigen kind gunnen?”, dat was de vraag die mij door een goede vriend werd gesteld. En hoewel wij binnen Speelwerk natuurlijk dagelijks nadenken over de beste manier van kinderopvang voor 0 – 12 jarigen, bleef deze vraag mij bezighouden, aldus directeur-bestuurder W. Hardenberg.

Ik denk aan een oud huis, in de tuin staan hoge bomen en stoelen die we mogen verslepen. Een zelfgemaakte schommel in de boom, takken waarmee we hutten bouwen. Binnen is het huiselijk. Er staan ouderwetse meubelen die tegen een stootje kunnen, er is een open haard en een aparte keuken. Het ruikt er altijd lekker. In de huiskamer komen we allemaal samen, in de vensterbank is plaatst om te zitten. Welkom bij Villa Petit Paradis, een paradijs om op te groeien.

Villa ‘Damsterstede’ voldoet volledig aan dit geschetste beeld en is voor kinderen van 0 tot 12 jaar een prachtige plek om mooie belevenissen en herinneringen op te doen in een veilige omgeving.

Na de opening was er een open huis, waarbij er diverse workshops waren op het gebied van theater, dans en kunst voor kinderen en volwassenen. Veel mensen hebben de moeite genomen om een kijkje te nemen tijdens deze open dag, waardoor het gezellig druk was. Helaas waren de weersomstandigheden niet zo goed, waardoor een gedeelte van de buitenactiviteiten in de monumentale tuin in het water vielen.

Exel’s Aannemingsbedrijf Lemele BV is trots op de wezenlijke bijdrage die zij heeft kunnen leveren  en feliciteert de Speelwerkgroep met hun nieuwe locatie. Ook wenst zij alle medewerkers en kinderen veel plezier in Villa ‘Damsterstede’.