Opening duurzame warmtelevering zwembad en appartementencomplex te Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe, woningbouwvereniging SallandWonen en Cogas hebben bij zwembad ‘de Welters’ in Wijhe voor de verwarming van het zwembad en een appartementencomplex van SallandWonen een duurzame houtkachel geïnstalleerd. Op woensdag 6 februari jl. heeft de opening plaatsgevonden van de bouwkundige werkzaamheden en installaties voor duurzame warmtelevering. Exel Lemele heeft hiervoor de bouwkundige voorzieningen mogen realiseren in samenwerking met Winkels Installatietechniek en Estufa Wijhe en in opdracht van Cogas en SallandWonen.

De kachel wordt gestookt met hout en snoeiafval uit Salland. Het wordt aangeleverd door coöperatie Biomassalland. Het gaat om lokaal verzameld hout. Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidiegelden van de provincie Overijssel.

Indien u meer informatie wilt over dit bijzondere duurzame project of de toepassingsmogelijkheden, kunt u contact opnemen met Henry Exel.

Zie ook: http://www.destentor.nl/regio/olst-wijhe/houtkachel-bij-zwembad-aangestoken-1.3651795#.UROGoj66wp4.twitter