24-05-2013: Recreatievilla’s Berg en Bos voorzien van optopping dak

Een groot aantal recreatievilla’s op Buitenplaats Berg en Bos te Lemele waren voorzien van een platdak. Deze villa’s moesten tijdens de realisatie eind jaren negentig volgens het toen geldende bestemmingsplan gebouwd worden tot een maximum hoogte, waardoor er een platdak kwam om aan de voorschriften te voldoen. Aangezien het park gelegen is aan de rand van de Lemelerberg en dus tussen de bossen, was het verwijderen van het blad een jaarlijks terugkomend onderdeel van de onderhoud van de villa. Door een nieuw bestemmingsplan was het nu mogelijk om de villa alsnog te voorzien van een nok, door middel van een optopping. Diverse eigenaren van de villa’s hebben gezamenlijk, in samenspraak met de VVE, het initiatief genomen om samen met Exel Lemele hun plannen te realiseren. Op bijgaande foto’s kunt u het resulataat bekijken.

Indien u verbouwplannen heeft, neem dan contact met ons op. Wij kunnen uw plannen omzetten naar een realistisch plan.  

aanzicht recreactie villa voor aanvang met plat dak werkzaamheden optoppen dak eindresultaat voorzijde eindresultaat zijgevel