Demohuis Energieplein Ommen - samenwerking gemeente met lokale ondernemers

Demohuis Energieplein Ommen in gemeentehuis geplaatst

Beelden zeggen meer dan woorden. Dat is de reden waarom Energieplein Ommen een demohuisje heeft ontwikkeld. Het huisje maakt aan inwoners inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om je huis duurzamer te maken. Naast de isolatiemogelijkheden toont het huis ook de mogelijkheden op het gebied van glas- en zonnepanelen. Het demohuisje is vandaag aangeboden aan wethouder Smid en krijgt een permanente plek in het gemeentehuis, zodat het tijdens de inloopspreekuren van het Energieplein kan worden gebruikt.

Wethouder Smid: “Energiebesparende maatregelen zijn tegenwoordig steeds eenvoudiger aan tebrengen en met steeds betere resultaten. Zowel voor de portemonnee van de bewoner, maar ook voor het milieu. Met dit demohuisje kunnen de maatregelen die op papier staan zichtbaar worden gemaakt. Ik verwacht dat hierdoor inwoners een betere afweging kunnen maken of ze energiebesparende maatregelen willen treffen.” De energiebesparing is onderdeel van het huidige duurzaamheidsprogramma van de gemeente Ommen dat later dit jaar wordt geactualiseerd.

Spreekuur

Energieplein Ommen is een initiatief van het lokale bedrijfsleven met ondersteuning van de gemeente Ommen en de Provincie Overijssel om gezamenlijk woningen in Ommen energiezuiniger te maken. Door intensieve samenwerking en kennisdeling wil Energieplein Ommen initiatieven starten in verschillende buurten en wijken in Ommen om zo gezamenlijk te werken aan de bewustwording,energiebesparing en energieopwekking bij bestaande woningen. Energieplein Ommen heeft advies voor iedereen: woningcorporaties, huurders, huiseigenaren, Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) en bedrijven. Eén van de activiteiten van het Energieplein is het geven van informatie aan inwoners. Het voorbeeldhuis is op schaal en ongeveer 1 bij 1 meter en staat in het gemeentehuis van Ommen. Elke drie weken is het Energieplein in het gemeentehuis aanwezig om inwoners te informeren over energiebesparende maatregelen en de bestaande subsidies. En vanaf nu kan dit ook aan de hand van het demohuis. De eerstvolgende inloop mogelijkheid is op 25 februari van 16.00 tot 19.00 uur.

De partners in het Energieplein Ommen zijn de volgende lokale bedrijven: Tijhaar Vilsteren, Groen Installatietechniek, OCB Bouw, Exel Lemele Bouw, Lennips Groep en Keurdirect.