Stimuleringsregeling vervanging asbestdaken

Subsidieregeling voor asbestdaken tot 1 september
Voor u gelezen:Particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen mogen in 2024 geen asbestdaken meer bezitten. U heeft dus nog 9 jaar de tijd asbest te verwijderen. Momenteel ligt er in Nederland nog ca. 100 miljoen m2 aan asbestdaken, waarvan 75% in de agrarische sector. Mochten uw asbestdaken technisch nog goed zijn, dan is het toch belangrijk om te bepalen wanneer u de asbestdaken wilt verwijderen of vervangen.
Asbest heeft namelijk een negatieve waarde en de investering in een nieuw dak geeft geen direct rendement op uw investering. In bepaalde omstandigheden kan de verwijdering van asbest verzekerd zijn. Informeer daarvoor bij uw verzekering.Bedenk voor uzelf binnen welke termijn u uw asbestdaken wilt verwijderen. Vragen die hierbij spelen: Wat is de staat van het asbest dak en de rest van het gebouw, en welke toekomstfunctie heeft het gebouw? Wat zijn de kosten voor de asbestverwijdering en eventueel nieuwe dak? Wanneer past het financieel het best om deze kosten te maken en welke subsidiemogelijkheden zijn er?Subsidie:Als stimulering loopt tot 1 september 2015 de provinciale subsidieregeling “Asbest eraf – Zonnepanelen erop”. Wilt u hier nog voor in aanmerking komen bereid dan op korte termijn een aanvraag voor. Daarnaast komt de investering in asbestvervanging in aanmerking voor MIA en Vamil. Vanaf 1 januari 2016 komt er een nieuwe subsidieregeling voor asbest, waarvoor de overheid 75 miljoen euro heeft gereserveerd. De exacte voorwaarden van de regeling worden in het najaar verwacht.* Bron DLVVoor informatie over de vervanging van asbestdaken, zowel voor particulieren als (agrarische) bedrijven,  en/of  het ev. plaatsen van zonnepanelen kunt u contact opnemen met onze collega Rick Kortstee.