Woonboerderij Ommen

Een rondje over onze bouwplaatsen

Opwarmen richting bouwvak!

Onze jongens kunnen zich de laatste weken voor de bouwvakvakantie nog even flink in het zweet jagen. Niet vanwege de overdadige zonneschijn maar wel  door de flinke hoeveelheid werk die ze momenteel onderhanden hebben.

Woningbouw

In Ommen zijn we gestart met de nieuwbouw van een royale vrijstaande woning op het nieuwbouwplan Vlierlanden en ook de nieuwbouw van de woonboerderij met schuur aan de rand van Ommen verloopt voorspoedig.

Woonboerderij Ommen

Woonboerderij Ommen

De werkvoorbereiding en tekenkamer zijn druk met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van  vrijstaande woningen in Lemelerveld en Hardenberg. Ook de verkoop van de woningen op het plan Onder Venne in Lemele biedt perspectief: mogelijk starten we dit najaar met 7 stuks.

Kleinbouw

In Hellendoorn zijn we bezig met een uitbouw van een keuken en voor verschillende bedrijven in o.a. Zwolle, Nijverdal, Ommen, Harderwijk en  Dalfsen  hebben we  diverse kleine verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden onder handen. Verder staat er nog in de planning om het  herstellen van een aanrijdschade aan een kelderdek in Ommen, een erfverharding storten in Beerzerveld en een deurdoorbraak in Lemelerveld maken, nog vóór de vakantie af te werken.   In Enschede worden nieuwe kozijnen en binnendeuren geplaatst in een prachtig landhuis.

Utiliteitsbouw

Het hippisch centrum in Dedemsvaart nadert de afronding. Nadat eerst de bestaande woning geheel verbouwd is, de  rijhal is  gerenoveerd en de appartementen zijn ingericht, is nu een compleet nieuwe paardenstal aan het complex toegevoegd.

Paardenstallen Dedemsvaart Exel Lemele Bouw

Paardenstallen hippisch centrum Dedemsvaart

Nog voor de bouwvak  hopen we de vooroplevering van het vakantiehuis Terra Nova  in Ane  te kunnen doen. In korte tijd hebben we voor de familie Timmermans een prachtige groepsaccommodatie mogen realiseren. Met man en macht wordt er gewerkt om de huurders vanaf september te mogen verwelkomen.

Vakantieverblijf Terra Nova Ane

Vakantieverblijf Terra Nova Ane

Agrarische bouw

In Rheezerveen zijn we gestart met de bovenbouw van een uitbreiding van een rundveestal. De onderbouw daarvan was vorig jaar al opgeleverd.  In Nijverdal zijn we bezig met de uitbreiding van een roséstal(kalverenstal). De onderbouw is gereed en de groene vlag roosters zijn gelegd.

Roséstal Nijverdal Exel Lemele Bouw

Roséstal Nijverdal – groene vlag roosters

De agrarische sector zet flink in op asbestsanering. Ook deze projecten hebben wij met regelmaat  onder handen: vaak in combinatie met renovatie en verbouw. In Bathmen zijn we nu  het dak van de jongveestal van de fam. Bronswijk aan het saneren en de nieuwe dakplaten worden weer gelegd. Ook de werktuigenberging van dit agrarische bedrijf zal  verbouwd  worden.

TIFA Lemele

Een aantal medewerkers ondersteunen de montageploegen van TIFA Lemele b.v. door op de bouwplaatsen kappen en prefab HSB wanden en vloeren  te monteren. Telkens weer een uitdaging om binnen een kort tijdbestek een nieuwbouw- of renovatieproject van een compleet nieuwe schil of dak te voorzien.

Prefab HSB onderdelen renovatie

Montage prefab HSB voor TIFA Lemele – renovatieproject

 

Het wordt dus nog even flink doorwerken voor de jongens van Exel Lemele Bouw de komende weken: vanaf 29 juli mogen ze gaan genieten van een welverdiende vakantie!