In memoriam Rieks Exel

In memoriam Rieks Exel

Op 8 september j.l. ontvingen wij het droevige bericht van overlijden van “ome “ Rieks Exel.

Rieks is 81 jaar oud geworden.

Een bekend gezicht

Rieks Exel was een bekend gezicht binnen ons bedrijf, zowel voor de oude als de jonge generatie.

De oude garde herinnert zich Rieks als uitvoerder en broer van onze oud-directeur Anton. De jonge garde kent hem van alle personeelsactiviteiten die georganiseerd werden en waar Rieks steevast altijd bij aanwezig was.

Historie

In 1964 begon zijn vader Hendrik Jan Exel het bouwbedrijf in Lemele. De familie woonde op dat moment nog in Lemelerveld en vader Hendrik Jan was op dat moment al 58 jaren oud. Hij ging deze uitdaging aan samen met zijn zonen Rieks en Anton. Rieks bleef, met zijn gezin, wonen op het ouderlijk huis in Lemelerveld.

Al snel viel Hendrik Jan zelf uit vanwege een hartinfarct en daarna een ernstig ongeval en waren het Rieks en Anton die samen verder moesten. Het hart van Rieks lag meer in het uitvoerende werk en de dagelijkse leiding kwam in handen van jongere broer Anton.

Begonnen als timmerman, werd Rieks de rechterhand van Anton als uitvoerder op de verschillende bouwplaatsen. Zijn inzet en liefde voor het bedrijf waren enorm. Hij was trouw in het onderhouden van vaste relaties met opdrachtgevers en onderaannemers.  Lange werkdagen waren hem niet vreemd, maar door steun van Gerrie en zijn gezin werd dit mogelijk gemaakt.

Af en toe kon het ook ontzettend knetteren tussen de 2 broers maar na een moment van inkeer werd elke dag weer afgesloten met een lach of waren ze “het” gewoon al weer vergeten….   Humor, gezelligheid en inzet waren typerend voor de werkhouding van Rieks.

Ook na zijn vervroegde uittreding in 1996 – destijds was dat nog mogelijk op 57 jarige leeftijd – bleef hij regelmatig langskomen voor een bakje koffie, uit interesse of voor een klein klusje.

Betrokkenheid

Rieks was zijn hele leven ontzettend betrokken bij het bedrijf en bij ons als familie.  Bij hoogte- en dieptepunten binnen het bedrijf of in ons leven was hij altijd aanwezig en konden wij bij hem terecht. Wij gedenken hem met liefde en respect. We zullen hem ontzettend missen.

Wij denken aan tante Gerrie, de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en wensen hen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Directie en medewerkers Exel Lemele Bouw

Familie Exel