Voorbeeld van toepassing biobased isolatiemateriaal in wand

Exel Lemele Bouw participeert in Samen Biobased bouwen in Salland

Exel participeert in de werkgroep Samen Biobased Bouwen in Salland

Werkgroep Samen Biobased Bouwen in Salland

Sinds enkele maanden participeren wij in de werkgroep Samen Biobased Bouwen in Salland.

Onze motivatie om hierin te participeren is dat wij de overtuiging hebben dat het gebruik en toepassen van natuurlijke en recyclebare materialen in de bouwketen een morele noodzaak wordt.

Wij volgen de transitie met interesse en doen onze uiterste best om daaraan met kennis, kunde en praktische toepassingen bij te dragen.

Om interesse te wekken en kennis te delen presenteert de werkgroep op donderdagmiddag 19 oktober een kennisdelingsmiddag voor agrariërs bij Landstede in Raalte.

Wat is Biobased Bouwen eigenlijk?

De laatste tijd hoor je steeds meer over biobased bouwen en het telen van biobased gewassen. De bouw moet af van baksteen, beton en glaswol en over op hout en biobased isolatie. Is dit een nieuwe kans voor de landbouw in Salland? Wat is het verdienmodel? Wie zijn afnemers? Zijn er subsidies vanuit rijk en provincie? In dit veld zijn volop ontwikkelingen gaande.

Informatiemiddag

De bezoekers van de informatiemiddag worden gedurende zes kennisrondes bijgepraat over sorghum, stro, miscanthus en vezelhennep. Experts, collega-boeren met teeltervaring en ook bouwers en verwerkers uit de regio zijn aanwezig om hun ervaringen te delen en producten te tonen.

Deelname is gratis. Aanvang is om 13.30 uur. Het programma wordt vanaf 16.00 uur afgesloten met een borrel. Graag aanmelding vooraf. Mail daarvoor naar info@rom3d.nl, dan ontvang je een aanmeldingsformulier.

Rundvee- en Mechanisatievakdagen in Hardenberg

Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 oktober a.s. zullen wij met een stand aanwezig zijn op de RMV in de Evenementenhal in Hardenberg ( standnr. 333)  Op deze stand zullen wij o.a. de toepassing van biobased gewassen in het bouwproces laten zien.  Dit doen we in samenwerking met initiatiefnemer Building Balance .

Van harte welkom!